Checklist: Je camper uit de stalling halen

27 februari 2017 in Tips voor eigenaren

Heb jij de camper al uit de stalling gehaald? De zomer komt er weer aan en dat betekent je camper zomerproof maken! Dit kan een flinke klus zijn, daarom hebben wij een checklist voor je gemaakt zodat je niets vergeet. Zo kun je zorgeloos je camper mee op vakantie nemen of delen met anderen. Print de checklist uit en afvinken maar!

campervan

Goboony’s checklist voor een summerproof camper
 

  • Controleren op scheuren

Als je camper lang in de stalling heeft gestaan kunnen er problemen ontstaan door waterschade. Check het dak en eventuele verkalking bij de ramen, openingen, deuren en airconditioners of er geen scheuren zitten. Zelfs de kleinste scheurtjes kunnen zorgen voor ernstige waterschade voor je camper! Kom je wel oneffenheden tegen, laat deze dan direct repareren.

  • Banden

Inspecteer de banden van je camper op scheuren en/of barsten. Controleer de bandenspanning en vul de banden bij. Ben je toe aan nieuwe banden? Raadpleeg dan de gebruikershandleiding van de fabrikant voor het juiste type.

  • Schoonmaken

Inspecteer de camper grondig op insecten, kleine beestjes, spinnenwebben en andere kleine ongewenste bezoekers. Denk er hierbij ook aan dat ze van kleine ruimtes houden, dus check deze ook! Daarnaast is het belangrijk je camper grondig te reinigen. Denk hierbij aan het textiel, maar ook aan het wassen van de gordijnen en kussens. Tot slot is het belangrijk de vloeren, ramen en deuren goed af te nemen op vuil en stof. Een schone omgeving is voor iedereen prettig!

  • Accu

Het is erg belangrijk dat voor elk seizoen dat de camper gebruikt wordt, de start- en de boordaccu gecontroleerd worden. Wanneer je de accu aansluit kan het zijn dat de motor wat ongeregeld loopt, de camper heeft namelijk altijd wat tijd nodig om weer op gang te komen.

  • Water

Controleer de waterleiding op lekkages en controleer de werking van de waterafsluiters- en pomp. Hierna moet je de waterleidingen, boiler en watertank reinigen, spoelen en vullen.

  • Gasflessen aansluiten en apparatuur testen

Sluit de gasflessen aan check ze op lekkages. Wanneer de gasflessen zijn aangesloten is het tijd om alle apparatuur te testen. Denk hierbij aan de koelkast, de kachel en de kookplaat.

  • Generator

Het opstarten van de generator kan lastig zijn als je camper voor een lange tijd in de stalling heeft gestaan. Het ontbreken van brandstof is vaak een van de redenen waarom de generator niet meteen start. Vul de brandstof bij en wanneer de generator opgestart is, kan je het oliepeil checken. Als deze te laag is, vul dan ook direct de olie bij!

  • Voortent

Als je een voortent aan je camper hebt, controleer deze dan op scheuren en gaten. Als zich problemen voordoen met het uitbreiden van de voortent, laat dit dan door een professional oplossen. De tent moet dan waarschijnlijk aangepast worden en dit is geen gemakkelijke klus om zelf te doen!

Als dan eindelijk de camper helemaal gecheckt is, is hij klaar om de hele zomer veel gebruikt te worden! #LETSGOBOONY

Goboony camper uit stalling checklist summerproof strand

Camper verhuren

Hoe fijn is het om in de weken dat je de camper niet gaat gebruiken, toch kan bijverdienen. Door het verhuren van je camper, maak je anderen gelukkig en verdien je er zelf ook nog aan! Ben je benieuwd of jouw camper geschikt is voor de verhuur? Check dan dit blog! Of wil je meer weten of het verhuren van je camper? Bekijk dan dit overzicht van handige blogs.

Goboony camper uit stalling checklist summerproof palmboom

Meer tips kun je vinden in ons e-book ‘Zorgeloos Verhuren’. Heb je nog vragen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen! Staat je vraag er niet tussen? Mail dan even naar support@goboony.com of bel naar (+31) 85 401 68 32, we staan je graag te woord!