Camperen in het voorjaar is fantastisch

15 februari 2018 in Tips voor reizigers

Veel mensen denken bij kamperen aan de zomervakantie. Natuurlijk, het is ook heerlijk om te camperen in de zomer wanneer de dagen lang en warm zijn, maar waarom ga je dit jaar niet een keer in de lente op pad? Vooral met het comfort van een camper is het heerlijk. Waarom het zo heerlijk is? Lees gauw verder!

Goboony camperen in voorjaar

#1 Een overvloed aan wilde bloemen

Een van de meest verbluffende fenomenen op het platteland zijn de wilde bloemen. Sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen en nog veel meer. Ze beginnen al met bloeien in januari, maar in het voorjaar staan ze in volle bloei en is het een weelderige overvloed aan kleuren!

# 2 Dieren spotten

Veel dieren komen in de lente uit hun winterslaap, klaar om jongen te baren. Op het platteland zie je jonge lammetjes die vrolijk door de wei springen en ook is het moment van de terugkeer van veel trekvogels. Op campings in het bos klinken overal melodieën van vogelgezang en de drukte van de natuur.

# 3 Minder insecten

Waar veel kampeerders altijd een beetje tegenop zien, is een overlast van muggen en andere insecten. Veel zomeravonden worden ontsierd door insectenbeten en andere ongemakken. Goed nieuws! Als je in het voorjaar op reis gaat, zul je merken dat je veel minder last hebt van kleine beestjes. De antimuggenspray kan je wel thuis laten.

# 4 Kampvuren zijn nog aantrekkelijker

Er gaat sowieso al niets boven het hebben van een vuurtje als je aan het camperen bent, maar en op de een of andere manier lijkt een kampvuur nog aantrekkelijk als de lucht koeler is. De warmte van het vuurtje is dan eigenlijk gewoon een noodzaak. Zoek een mooi plekje uit om je kampvuur te maken, steek het aan en geniet van de warmte en de gezelligheid. Nu alleen nog broodjes om te roosteren en een gitaar voor de muzikale begeleiding en je kampeervakantie is compleet.

# 5. De lucht is in de lente echt vers!

In deze tijd van het jaar zijn de briesjes koeler en ook zijn er in het voorjaar nog best wat frisse buitjes. Toch geeft dat niks, ze brengen de heerlijke geur van de aarde naar boven die je in de zomer niet zo snel zou ruiken. Als je het grootste deel van je tijd in een stad woont en werkt, vergeet je gemakkelijk hoe fris en schoon de lucht in de natuur kan zijn. Trakteer jezelf daarom op een camper tripje in de lente en voel je als herboren!

# 6 Het is extra knus in je camper

In de lente kun je natuurlijk nog geen temperaturen van 25 graden verwachten, maar zelfs van een roadtrip met veel regen kun je een leuke vakantie maken. Neem wat kaarten of bordspellen mee en maak er een gezellig tijd van in je camper. De meeste campers zijn gebouwd om alle seizoenen te weerstaan, dus een paar buitjes zouden geen probleem moeten zijn. Nestel je met onder een deken en kijk een leuke film of lees een goed boek, en kom even helemaal tot rust met het gekletter op het dak.

#7 Rustige campings

In de zomer kunnen sommige campings heel druk zijn, waardoor je soms met je campers dicht tegen elkaar aan staat. In de lente heb je hier echter helemaal geen last van. Bezoek een mooie camping in het bos en geniet van de enorme rust die er heerst.

# 8 goedkopere campers en meer keuze

Iets meer vakantiebudget hebben is altijd fijn. Campers kunnen in het voorjaar soms tot wel 75% goedkoper zijn. Dat het in de zomer duurder is komt door de grote vraag naar en populariteit van campers. In het voorjaar is de vraag naar campers iets kleiner en dat betekent niet alleen dat je goedkoper kan maar ook last-minute nog plannen kunt maken.

Zou jij willen camperen in het voorjaar?

Bekijk aanbod