Borg uitkering 4 augustus 2020 was helaas vertraagd

19 augustus 2020 in Over Goboony en Over Goboony

In augustus is de terugbetaling van de borg in sommige gevallen ernstig vertraagd geweest. Dat ben je niet van ons gewend en dat vinden we zeer spijtig. Normaal gesproken duurt de terugbetaling circa 3 werkdagen na vrijgave van de borg door de verhuurder.

Op 29 juli en op 4 augustus is er een batch aan borg terugbetalingen niet uitgevoerd door de bank partners van onze betaalprovider Mangopay. Daar zijn onze klanten (en ook andere klanten van Mangopay) de dupe van geworden. De oorzaak van de fout is inmiddels ontdekt en de terugbetalingen van 29 juli zijn op 14 augustus op correcte wijze uitgevoerd. De batch van 4 augustus is op 17 augustus opnieuw uitgevoerd.

Mochten wij in de toekomst weer met een dergelijk probleem geconfronteerd worden, dan gaan wij de borg uitkering gegarandeerd na 10 werkdagen zelf voorschieten. Systemen zijn mooi als ze werken, maar kunnen een nachtmerrie zijn als er iets misgaat. En daar mogen jullie, onze klanten, niet de dupe van worden.

Waarom werkt Goboony eigenlijk met een betaalprovider?

Kort gezegd: Om het geld van huurders en verhuurders gegarandeerd veilig te bewaren.

Geld dat tijdelijk door een huurder bij ons in bewaring gegeven wordt moet buiten het bedrijf bewaard worden. Dit is voorgeschreven door Europese wetgeving. Op die manier is er ook geen risico dat dit geld door of voor het bedrijf zelf gebruikt wordt. Voor deelplatformen en marktplaatsen bestaat er geen garantiefonds dat de klant verzekert van zijn geld bij bijvoorbeeld een faillissement. Daarom hebben wij ervoor gekozen om jullie geld niet bij ons op de rekening te laten staan. De betaalproviders staan onder streng toezicht van de Nederlandse Bank en dat geeft de garantie dat het geld altijd veilig is. 

Alleen in het geval van technische problemen die lang duren kiezen wij ervoor om betalingen “uit onze eigen zak” voor te schieten aan de klanten.


Lees ook Goboony zet jouw geld als eerste veilig weg bij een externe partij

Bekijk aanbod