Bezoek een biologische boerderij op de Orkney eilanden in Schotland

30 maart 2017 in Bestemmingen en Verenigd Koninkrijk

Altijd al een biologische boerderij willen bezoeken in Schotland? Wheems Organic Farm geeft je de mogelijkheid om een unieke boerderij te bezoeken en je bezoek te combineren met een fantastische campertrip door Schotland.

De biologische boerderij van Wheems

Wheems Organic Farm op de Orkney eilanden in Schotland is een ecologische en biologische boerderij van 6 hectare tuinbouw, waar biologische groenten voor de lokale markt worden geproduceerd. Wheems boerderij is 200 jaar oud en is gerenoveerd door het gebruik van lokale, traditionele en duurzame materialen. Wheems ligt op een heuvel boven de kliffen en stranden in het zuidoosten van South Ronaldsay, het meest zuidelijke Orkney eiland. Op de boerderij lopen kippen, ganzen en een kudde schapen. Ook worden er gewassen geteeld in kassen. Wheems boerderij is biologisch gecertificeerd door “The Soil Association” en je kan er biologische producten van de boerderij kopen, van havermout en pasta tot vlierbloesemsiroop en pesto.

Goboony blog Orkney eilanden Wheems bordje groen

Huur een camper in Schotland

Op de Orkney eilanden vind je natuur, rust en lucht. Deze verafgelegen vakantiebestemming is een avontuurlijke keuze voor reizigers die van de natuur houden. De Wheems VW T5 is de perfecte camper om de ultieme vrijheid op het eiland te ervaren. Het busje beschikt over elektriciteit, dus je kan genieten van alle comfort zoals een douche en een keuken. Daarnaast zijn er mooie plekken om te wildkamperen in Orkney, prachtige zandstranden om te wandelen en te eten onder de sterren. Geniet tijdens het koken van het prachtige uitzicht dat Orkney te bieden heeft. Een leuk detail: de Wheems heeft een beweegbare keuken, zodat je zowel binnen als buiten kan koken onder de luifel.

Goboony blog Orkney eilanden Wheems volkswagen zee
Op de zuidelijke eilanden van Orkney zijn tal van bezienswaardigheden te vinden, zoals de Windwick Bay. Dit zijn adembenemende kliffen met een prachtig uitzicht vanaf alle kanten van het eiland. Je zal daar zeehonden en diverse zeevogels zien. Neem in oktober de tijd om 20 minuten naar St John’s Head in Wheems te lopen, daar worden rond deze tijd van het jaar namelijk baby zeehonden geboren! Ook zijn er verschillende rotsformaties te vinden, zoals de ingestorte zeegrot The Gloup en de natuurlijke haven Scapa Flow. Ook zijn er archeologische attracties, zoals  ‘the Tomb of the Eagles’ en ‘the Cairns Project’ te vinden. Dit zijn nederzettingen uit de ijstijd waar ze momenteel opgravingen aan het doen zijn. In het westen van Orkney zijn er meer archeologische plekken te vinden, zoals Scara Brae, de oudste en best bewaarde neolithische nederzetting in West Europa. Ook wel bekend als de ‘Scottish Pompeii’, die 5000 jaar geleden is ontstaan.

Goboony blog Orkney eilanden Wheems uitzicht camper schotland
Andere bezienswaardigheden op South Ronaldsay zijn “The Italian Chapel” en het Orkney fossielen centrum. Een aanrader is hier de mooie ‘tearoom’ met uitzicht over het Echna meer. De echte kunstliefhebber moet zeker een bezoek brengen aan Leila Thomson wandtapijten, Wheems galerij en The Workshop in St Margarets Hope.

Veerboten naar South Ronaldsay

 

 

Dit is een fantastisch mooie catamaran en heb je de kans om walvissen te spotten!

Deze veerboot is alleen toegankelijk voor voetgangers.


Als je niet wilt betalen om de auto mee te nemen op de veerboot is er de mogelijkheid om hem achter te laten op de Pentalina veerboothaven in Gils Bay. Neem de veerboot of kies ervoor om zelf de overtocht naar St Margarets Hope per voet af te leggen. Dit is ongeveer een uur lopen. Vanuit St Margarets is het nog zo’n 5 kilometer naar de boerderij en de camper van Wheems. Hier is een transfer beschikbaar, zodat je niet het hele eind hoeft te lopen. Neem vervolgens de camper mee en ontdek het eiland! Deze optie is goedkoper dan de auto meenemen op de veerboot.

Goboony blog Orkney eilanden wheems uitzicht natuur zee

Ben je enthousiast geworden over een campertrip naar Schotland en ben je bij wijze van spreken al je koffer aan het inpakken? Lees dan ook nog eens deze tips over wat je echt niet mag vergeten als je op campertrip gaat of bekijk ons camper aanbod in Schotland! #LETSGOBOONY

Goboony blog orkney eilanden wheems berg zee

 

Bekijk aanbod