Bezienswaardigheden in Andalusië

18 februari 2018 in Bestemmingen en Spanje

Bezienswaardigheden zijn er in Andalusië genoeg. Het is het gebied van de Flamenco, Pablo Picasso en nog veel meer. Verder is Andalusië vooral bekend van de prachtige steden als Malaga, Sevilla, Cordoba en Granada. Sevilla is misschien wel ons favoriete boony in Spanje, ze zeggen zelfs: "Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla", oftewel wie Sevilla niet heeft gezien, heeft geen wonder gezien. Toch zit Andalusië nog vol andere wondertjes.

Goboony bezienswaaridgheden andalusie nerja

Nerja bezienswaardigheden

Nerja heeft twee bekende bezienswaardigheden: het balkon van Europa en de grotten van Nerja. Het balkon van Europa biedt je het mooiste uitzicht dat je maar over de Middellandse Zee kunt hebben. Het is de favoriete plek van vele bezoekers en de ideale plek voor die gezellige selfie naar je kinderen. Maak ook even een wandelingetje over de houten boulevard die vanaf het balkon langs kronkelige riffen loopt en adem de zilte zeelucht diep in, om echt te ontspannen.

De grotten van Nerja worden ook wel de ‘natuurlijke kathedraal van de Costa del sol’ genoemd. De grotten liggen in de Sierra de Almijara op ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. Slechts een derde van de grotten is open voor publiek. De archeologische plaatsen en steenformaties van de grotten zijn indrukwekkend, maar eigenlijk is het er nog leuker in juli als het “Festival de la Cueva de Nerja” plaatsvindt. Het festival is een van de belangrijkste culturele evenementen van de Costa del Sol en de grot staat dan in het teken van dans en muziek. Een waar spektakel!

Nerja heeft veel mooie stranden, bij elkaar opgeteld zijn het er meer dan een dozijn. Ook zijn er veel kleine baaien tussen de rotsen. Vaak zijn ze te bereiken via een avontuurlijk weggetje tussen de gewassen door. Het laatst stuk zul je vaak te voet moeten doen. De natuurlijk schoonheid geeft de baaien heel veel charme en door de moeilijke toegang zal het er niet zo druk zijn dat je de tenen van je mede strandbezoeker in je nek voelt. Op zoek naar nog meer avontuur? Ga dan duiken! De zeebodem rondom Nerja is rijk waardoor het de ideale plek is om dit te gaan doen.

In de buurt van Nerja vind je ook nog het natuurpark sierras de Tejeda, Alhama en Almijara. Deze bergketen heeft een rijke flora en fauna, waaronder bijzondere roofvogels en wilde geiten. Er zijn verschillende paden, waar een ieder die gek is op hiken, zijn hart op kan halen!

Goboony bezienswaaridgheden andalusie Almeria

Almeria bezienswaardigheden

Ook Almeria heeft mooie bezienswaardigheden. Eigenlijk ben je zelf de leukste bezienswaardigheid. Op een plek die de meeste zonuren in Europa per jaar kent, is het namelijk heerlijk flaneren in je zwierige zomerjurkje. Wil je toch meer van de stad zien? Ga dan naar de twee bezienswaardigheden die heel typisch zijn voor Andalusië: La Alcazaba en de kathedraal.

De Alcazaba is een Arabisch fort, die daardoor vol prachtige Moorse details zit. Van alle Arabische monumenten van Spanje is dit een van de belangrijkste. De kathedraal is zoals je hem veel ziet in Andalusië: groot en weelderig. Kenmerkend voor deze kathedraal is dat het bouwwerk ook als fort diende, als verdediging tegen onder andere piraten.

Niet ver van Almeria ligt de Sierra de Nevada. In de Sierra de Nevada vind je de hoogste top van Spanje. Het park wordt bestempeld als natuurpark, nationaal park en biosfeerreservaat en dat is net zo interessant als dat het klinkt. Daarnaast is de Sierra de Nevada ook een walhalla voor sporters: hiken, racefietsen, skieen, alles is mogelijk!

Goboony bezienswaaridgheden andalusie Juzcar

Andere bezienswaardigheden in Andalusië

Alsof dat nog niet genoeg was, is er in Andalusie nog veel meer te zien! Juzcar, bijvoorbeeld, is een dorpje dat helemaal blauw geschilderd is en dat is niet zomaar. In 2011 werd het dorpje door Sony Pictures España namelijk geselecteerd om locatie te zijn voor een internationaal promotie-event voor de film ‘Smurfen 3D’. Daarvoor wilden ze het in de typische blauwe kleur van de smurfen schilderen. De inwoners van het dorpje stemden er over en ze stemden er mee in. In drie weken tijd veranderde het typische witte dorpje in een een geheel blauw dorpje. Logischerwijs wordt het dorpje nu ook wel smurfendorpje genoemd.

Een ander bijzonder dorp is Setenil de las Bodegas. Het is zo bijzonder omdat het is ontstaan uit een netwerk van grotten en rotsen boven de Rio Trejo. Het ziet er uit alsof de witte huizen zo uit de rotsen komen. Sommige huizen hebben zelfs rotsen als dak en soms staan daar ook nog weer olijfbomen op. Sommige straten worden overdekt met de rotsen. Je moet in het dorp vooral even niet aan je dieet denken, ze hebben namelijk de beste restaurants en bars van de regio. De specialiteit, een hamburger van chorizo, moet je geproefd hebben en voor het toetje is er een ruime keuze uit de beste pasteles (taartjes).

In de woestijn van Tabernas vind je Mini-Hollywood. Het landschap is hier uniek en mysterieus en is daarmee de perfecte achtergrond voor legendarische films als ‘The good, the bad and the ugly’ en ‘Indiana Jones and The Last Crusade’. In Mini-Hollywood zijn typische western steden gebouwd, die in Oasys Theme Park nog steeds te bezoeken zijn. In dit thema park zijn ook dagelijks shows te zien. Wat het park nog meer interessant maakt is de natuur. Er zijn meer dan 4.000 bomen en 20.000 planten die onderdak geven aan ongeveer 800 dieren van 175 verschillende soorten.

Need we say more? Regel snel een camper en bezoek deze prachtige regio! Je zult er zeker geen spijt van krijgen! #VAMOSENLAAUTOCARAVANA #VAMOSALABOONY #MANANAMANANAENLAAUTOCARAVANA

Bekijk aanbod