Beste en leukste pretparken in Europa

11 december 2018 in Bestemmingen en Europa

Europa heeft ontzettend veel leuke pretparken waar elk jaar veel bezoekers uit allerlei verschillende landen op afkomen. Gil mee in achtbanen, griezel in spookhuizen of vaar mee in boomstammen. Beleef een leuk dagje uit in een van onderstaande leukste en beste pretparken van Europa!

Goboony pretparken Europa

1. Disneyland Frankrijk

Rijd met je camper in ongeveer 6 uurtjes naar Disneyland Parijs. Dit is de plek waar de mooiste magie tot leven komt. Dit park is méér dan een attractiepark. Wanneer je hier rondloopt, voelt het alsof je in een sprookje bent beland. De decoratie in het park is prachtig, alles is versierd. Je kijkt hier echt je ogen uit! Op de achtergrond hoor je gezellige muziekjes, overal lopen vrolijke gezinnen en de attracties begeleiden je door alle verschillende Disney verhalen heen. Voor ieder is er wel een leuke attractie te vinden. Griezelen in het spookhuis Phantom Manor, door de mijnen heen racen in de achtbaan Big Thunder Mountain of in een donkere achtbaan Pirates of the Caribbean meeliften. Bij Disneyland kun je in de buurt ook makkelijk met een camper overnachten, de dichtstbijzijnde camping is Camping Iris Park Le Chêne Gris. Er zijn zelfs zwembaden op deze camping te vinden, boeken maar dus!

Boulevard de Parc, 77700 Coupvray, Frankrijk

2. Europa-park Duitsland

Net zoals Disneyland is dit pretpark ook maar ongeveer 6 uurtjes rijden. Europa-park heeft de meeste attracties van alle pretparken in Europa! Zoals de naam al doet vermoeden is het park opgedeeld in verschillende themagebieden; gedecoreerd naar Europese landen. Neem een frisse duik met de waterachtbaan Poseidon, deze ligt in het Griekse themagebied waarin je door een schilderachtige dorpje slentert en geniet van de mediterrane sferen. Je kan zelfs traditionele gerechten als moussaka, gyros en een Griekse boerensalade bestellen. De geur van warme baguettes en lekkere crêpes hangt in de lucht wanneer je door het Franse themagebied wandelt. Verschillende bistro’s en restaurants nodigen je uit om lekker wat te komen eten. In het midden van het “Quartier Français” bevindt zich de achtbaan “Silver Star”, een van Europa’s hoogste achtbanen. Treed vervolgens het fascinerende Rusland binnen met de prachtige toegangspoort met gouden koepels, schitterende datsja gevels en beschilderde gewelven en zuilen. In knusse werkplaatsen laten handwerkers de fijne kneepjes van hun vak zien. De snelle achtbaan “Euro-Mir” draait zigzaggend om een aantal spiegelende torens. Dit zijn pas een paar voorbeelden van wat Europa-park te bieden heeft. Europa-park heeft zelfs een eigen camping genaamd Europa-Park Camping. Je kan dus lekker je camper daar neerzetten en je bent binnen 5 minuten bij de hoofdingang van het pretpark.

Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust, Duitsland

3. Gardaland Italië

Dit pretpark is natuurlijk wel iets langer reizen dan de vorige 2, ongeveer 12 uur. Gardaland is gelegen aan de rand van het populaire Gardameer. Ideaal te combineren met een vakantie in Noord-Italië dus. Het attractie aanbod van Gardaland is gigantisch groot. Ook tussen de achtbanen zit voor ieder wat wils. Zo is er Oblivion, een 42 meter hoge Dive Coaster. Of Raptor, dit was in 2011 ’s werelds eerste Wing Coaster. Eén van de mooiste attracties is Fuga da Atlantide. Deze waterbaan neemt je mee naar de beeldschone stad Atlantis. Bij Gardaland overnachten in een Camper? Dit kan op de camping Gardaland

Via Derna, 4, 37014 Castelnuovo del Garda VR, Italië

Goboony pretparken Europa

4. Phantasialand Duitsland

Dit pretpark ligt het dichtste bij Nederland, op maar 3 uurtjes afstand! Phantasialand telt 6 themagebieden als je door het park loopt: Berlin, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery. Midden in het themagebied “Deep in Africa” loert de gevaarlijkste slang van Afrika: “Black Mamba”. Deze achtbaan kronkelt zich met duizelingwekkende snelheid door diepe spleten in de aardkorst, over een afgrond en dwars door een kletterende waterval. Breng jezelf in de war door een op z’n kop gezette wereld in de attractie Feng Ju Palace gelegen in China Town of bezoek het themagebied mystery en verbreek de eeuwenlange vloek in de toren van de Mystery Castle door 65 meter naar beneden te storten terwijl je je angst overwint! Wanneer je naar Phantasialand wilt met de camper raad ik je aan om te overnachten op camping Heider Bergsee. Deze camping ligt ook nog eens aan de zee met een zandstrand.

Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl, Duitsland

5. Tivoli Gardens Denemarken

Tivoli Gardens is één van de populairste, drukst bezochte maar ook één van de oudste attractieparken van Europa. Het ligt op 8 uurtjes rijden voordat je er bent. Het historische karakter van Tivoli Gardens bleef in al die jaren bijzonder goed behouden. Ook vandaag nog doet het park zijn uiterste best om zich op deze manier te onderscheiden. Dat is wat Tivoli Gardens zo uniek en populair maakt. Tivoli Gardens heeft enkele bijzondere attracties. Zo is de Rutschebanen één van de oudste nog operationele attracties ter wereld. Deze houten achtbaan werd gebouwd in 1914 en ademt geschiedenis. Dæmonen is een looping-achtbaan met drie inversies. In 2017 kreeg deze achtbaan zelfs Virtual Reality brillen, een ervaring die je zeker een keer moet meemaken in je leven! Om zo dichtbij mogelijk Tivoli Gardens te overnachten raad ik je aan om een plekje te boeken op camperplaats Svanemøllehavnen, deze ligt 6 km van het pretpark vandaan!

Vesterbrogade 3, 1630 København V, Denemarken

6. Legoland Denemarken

Het beroemde pretpark Legoland ligt in Billund, in deze stad werd ooit het speelgoed bedacht, en het wordt er nu nog steeds gemaakt. Ook dit pretpark bereik je binnen 8 uur met de camper. Net zoals vele andere pretparken is dit pretpark ook verdeeld in thema’s, bijvoorbeeld Duplo land, Ninjago World en Pirate land. Ontdek het grote aquarium met Lego bouwwerkjes erin, stap in de piratenboot en spuit iedereen aan de zijkant nat (ze mogen ook terugspuiten), of vlieg mee op de vleugels van de adelaar in een super leuke achtbaan. Om op een leuke overnachtingsplaats in Billund te overnachten met de camper raad ik je aan om een plaatsje te boeken op de Billund Autocamperplads. Het is er lekker rustig, en het is gelegen in een mooi natuurgebied.

Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Denemarken

Ben je nu heel enthousiast geworden om naar een van deze pretparken te gaan? Maak meteen een roadtrip door Frankrijk, een reis door de mooiste streken van Denemarken, een zonnige trip naar Zuid-Italië of een mooie camperreis door Duitsland.

Bekijk aanbod