8 items die eigenlijk in iedere camper zouden moeten liggen

18 maart 2016 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

gadgets coverfoto

Kijk, dat campervakanties geweldig zijn hoef je ons niet te vertellen en dat hoeven we jou waarschijnlijk ook niet te vertellen. Maar zojuist heeft de tech-redactie ons een lijstje toegeschoven met een aantal essentiële reisitems die een vakantie net even wat comfortabeler en leuker maken! Obligate spulletjes zoals je smartphone en laptop zullen we natuurlijk niet vermelden. Niet dat je je telefoon of laptop per se op vakantie mee moet nemen hoor, back to the basics is iets waar wij ook helemaal achter staan. Toch denkt de tech-redactie dat deze hebbedingetjes je campervakantie een stuk aangenamer zullen maken.


Nou techsavvy vakantiegangers, let’s get digital!

 

# GoPro

Hele gave camera die tegen een stootje kan. Praktisch alle vette actie video’s die je nu op YouTube voorbij ziet komen zijn geschoten met een GoPro. En omdat de camera wat steviger is, kun je de kinderen er ook mee laten spelen.
 

GoPro


# Hoofdtelefoon (plus een splitter)

Speaking of kinderen. Een goeie headset is ook heel belangrijk. Of je nou even naar natuurgeluiden wil luisteren in plaats van K3 of dat je de kinderen op de achterbank naar een film wil laten kijken, een koptelefoon is essentieel. Een splitter raden we ook aan, hiermee kun je twee hoofdtelefoontjes aansluiten op één apparaat.

headphones

 

# Waterfles

'Save the planet en stop met plastic wegwerpflesjes' is een zinnetje dat je in 2016 steeds vaker hoort. In enkele steden zijn de wegwerpflesjes zelfs al verboden. Gebruik daarom bijvoorbeeld de flesjes van Dopper. Geinige dingetjes, het is beter voor het milieu en je steunt er ook nog een goed doel mee.

Dopper flesjes

# Wereldstekker

Sommige campereigenaren hebben dit als standaarduitrusting in de camper liggen. Superlief natuurlijk, maar je kunt er voor de zekerheid gewoon zelf eentje meenemen. Ze zijn op veel plekken te koop en kosten niet veel meer dan een paar euro.Voor de hand liggend? Misschien. Essentieel? Jazeker!

wereldstekker

 

# Mobiele opladers (of hoesje met batterij)  

Altijd handig dit. Smartphones van tegenwoordig zijn gewoon hele computers. Ze kunnen foto’s maken, als navigatie fungeren, het is een gameconsole, dagboek, noem het allemaal maar op. Alleen de batterij, tja, deze houdt het (met een beetje geluk) een dag vol. Midden in een WhatsApp-gesprek met het thuisfront en je telefoon valt uit, dat blijft toch vervelend. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn als je een goede mobiele oplader hebt. Sommige werken zelfs op zonne-energie, handig als je naar het zuiden van Europa rijdt. Of je slaat meteen twee vliegen in 1 klap. Er zijn namelijk telefoonhoesjes die niet alleen als bescherming dienen. Nee, er zit ook een extra batterij in. Jaja, wat is er toch veel mogelijk anno 2016!

solar oplader

 

# Speaker

Iedereen bij Goboony is een groot muziekliefhebber, dus dit is echt een verplicht item. Of het nou tijdens een romantisch diner is bij de camper of voor op het strand, een bluetooth speaker gaat altijd mee. 

Draadloze speaker

# E-reader

Tonio van A.F.Th. van der Heijden al gelezen? Hartstikke mooi boek, maar 633 pagina’s dik. Dat boek weegt bijna een kilo. Als je een paar van dat soort boeken wil meenemen, kun je bijna een tweede camper huren. Een E-reader is echt de oplossing voor dit probleem. Een klein apparaatje en je kunt alle boeken meenemen die je zou willen lezen zonder dat het in gewicht toeneemt #techniek.

ereader

# WiFi dongle

In het buitenland even een simkaartje kopen en in je WiFi-dongle plaatsen en je hebt nooit meer hoge telefoonrekeningen door dataroaming. Ook handig dat je er meerdere apparaten mee kunt verbinden, zodat het hele gezelschap tegelijk op Facebook en Instagram kan 😎 . Helemaal prima!

Wifi

Onze digitale redactie is door de publicatie van deze lijst ongeveer net zo enthousiast als Bill Gates en z'n collega's bij de lancering van Windows '95.

windows launch

 

Bekijk aanbod