7x de mooiste onontdekte stranden in Europa

17 mei 2016 in Bestemmingen en Europa

Door heel Europa vind je mooie strandjes en baaitjes, maar op veel plekken is het in het hoogseizoen erg druk. Even ontsnappen aan alle drukte en helemaal tot rust komen, doe je zonder twijfel op onderstaande stranden! 

# Elafonissi - Griekenland

Elafonissi is een klein eiland op ongeveer 150 meter van de kust van Kreta. Zowel op het eilandje als op het vasteland zijn prachtige stranden. Het is een gebied met zandheuvels, witte stranden en de vele schelpen geven het zeewater prachtige kleuren. 

Elafonissi

 

# Cala Mariolu - Italië 

Cala Mariolu is een van de meest kostbare stranden dat het eiland Sardinië te bieden heeft. Het strand is zeer geschikt om te duiken  en rust door z'n ligging aan het eind van de middag in de schaduw van de kalkstenen rotsen. 

Cala Mariolu

# Praia Dona Ana - Portugal 

Praia Dona Ana wordt beschouwd als het meest pittoreske strand van de regio Algarve. Het strand ligt op loopafstand van het centrum van Lagos en biedt bezoekers schoon en rustig zeewater, mooie korte wandelingen en kleurrijke steile kliffen. 

Praia Dona Ana

# Sveti Stefan - Montenegro

Sveti Stefan is een eiland voor de kust van Montenegro. Het wordt door middel van een dam verbonden met het vaste land en was vroeger een vissersdorpje. 

Sveti Stefan

# Isola dei Conigli - Lampedusa

Het eiland Lampedusa is onder reizigers geliefd om z'n fabuleuze Isola dei Conigli, oftewel Konijneneiland. Caribische kleuren en een glasheldere zee bij een perfect gevormde baai. 

Isola dei Conigli


# Oludeniz - Turkije

Oludeniz betekent letterlijk 'Dode Zee'. Het strand heeft de naam te danken aan de rustige zee. Het water heeft een prachtige turquoise kleur en het strand is parelwit. 

Oludeniz

# Luskentyre Beach - Schotland 

Luskentyre Beach is gelegen aan de westkust van het eiland Harris. Een lekker bruin kleurtje zul je er niet krijgen, maar voor memorabele strandwandelingen is het eenzame Luskentyre Beach de plek om te zijn. 

Luskentyre Beach

Niet alle stranden zijn per camper bereikbaar, maar zeker de moeite om een dagje voor uit te trekken! 

Bekijk aanbod