6 reisfilms die je gezien moet hebben!

7 maart 2016 in Tips voor reizigers

Filmcamera

De filmredactie van Goboony vraagt er al een tijdje om. "Ja," zeggen ze "er is al een blog over boeken en over muziek, maar wanneer mogen wij eens?!" Nou beste filmredactie, dit is jullie moment om te shinen. In deze blog staan de beste reisfilms die wellicht kunnen dienen ter inspiratie voor de volgende campervakantie. Daarnaast zijn ze ook gewoon vermakelijk natuurlijk. Hebben jullie zelf nog tips voor de filmredactie? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten en dan kunnen we deze lijst aanvullen. 3, 2, 1, action!

 

# The Motorcycle Diaries

The Motorcycle Diaries

Een waargebeurd verhaal over twee studenten geneeskunde die met een motor vijf maanden door Zuid-Amerika reizen. Verwacht daarom prachtige beelden van deze omgeving en tel daarbij de geweldige soundtrack van Gustavo Alfredo Santaolalla op en je hebt de ingrediënten voor een goede film. Overigens is een van de twee studenten een jonge Che Guevara. Ook dat nog!

 

# A Map For Saturday

Map for Saturday

Sorry. Dit is eigenlijk geen film maar een documentaire. Een man heeft een goeie functie bij HBO (het bedrijf dat al je favoriete series maakt!) en besluit z’n baan op te zeggen en een jaar te gaan backpacken over de wereld. In de documentaire worden de hoogte- en dieptepunten besproken van zijn reis. Want een jaar backpacken klinkt natuurlijk hartstikke aantrekkelijk, maar het is niet alleen maar Hosanna. Na het zien van de documentaire is het dus niet zo dat je per direct je baan wil opzeggen om alles en iedereen achter te laten en met je camper de wijde wereld in te trekken, maar toch laat deze documentaire zien dat reizen op verschillende manieren echt waardevol is.

 

# The Way

The Way

Deze film is een mooi en inspirerend verhaal over een vader die besluit om de pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostela af te leggen. Zijn zoon heeft deze wandeling ook gemaakt en is daarbij om het leven gekomen. De vader, gespeeld door Martin Sheen, was eerst sceptisch over de tocht, maar door het overlijden van zijn zoon tijdens deze reis besluit hij toch de route te gaan lopen. Tijdens de 800 kilometer durende wandeling zien we hoe de vader leert om te gaan met het verlies van zijn zoon. Erg ontroerend verhaal met prachtige beelden!

 

# Lost in Translation

Lost in Translation

Een wat luchtiger verhaal dan de vorige. Bob (Bill Murray) en Charlotte (Scarlett Johansson) zijn allebei in Tokyo. Op een avond komen ze elkaar tegen in een hotelbar als ze de slaap niet kunnen vatten en dan ontstaat een merkwaardige maar leuke vriendschap. De film is geregisseerd door Sofia Coppola (dochter van inderdaad) en heeft ook een geweldige soundtrack!

 

# Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter Mitty

Deze film past in de categorie feelgood-movies, maar dan met een vleugje avontuur en romantiek. Walter Mitty (Ben Stiller) wordt gepest op z’n werk bij LIFE Magazine, omdat hij altijd aan het dagdromen is. We gaan niet meer verklappen dan dit. Dikke aanrader deze film!

 

# Into the Wild

Into the Wild

En dan last but zeker not least Into the Wild. Terwijl we dit typen schreeuwt de literaire redactie: “lees eerst het boek!”. Maar wij van de filmafdeling zijn niet zo moeilijk. Lees het boek en kijk de film. In welke volgorde dan ook. Maar serieus, deze film is echt heel mooi! Geregisseerd door Sean Penn, soundtrack van Eddie Vedder en een hoofdrol voor Emile Hirsch. Enige wat we over deze film kwijt willen is: ga deze zo snel mogelijk kijken please!

Bekijk aanbod