6 redenen waarom op vakantie gaan met een camper NIET leuk is

8 augustus 2016 in Tips voor reizigers

Misschien krijg je wel ontzettende keuzestress wanneer je geen bestemming hoeft te kiezen en vindt je het juist leuk om met een wc rol onder je arm over de camping te lopen! Lees in deze blog waarom je vooral NIET met een camper op vakantie wil.

# Vakantie keuzestress

Op vakantie gaan met de camper kan best was keuzestress opleveren. Alles is mogelijk! Eerst moet je kiezen naar welk continent je wilt. Blijf je binnen Europa? Met de camper door Afrika kan natuurlijk ook. Zelf op zoek naar de 'Big 5' en snel de camper in wanneer er een leeuw een kijkje komt nemen. Waarom zou je niet Australië door crossen in een gehuurde camper en kennis maken met de lokale bevolking zoals koala’s en kangoeroe’s… Of Amerika, ga die 'Route 66’ af en ervaar de Amerikaanse ‘way of life’. De keuze is reuze. Al die vrijheid, dat is toch om gek van te worden! TIP: Hang een wereldkaart aan je muur en gooi een dart pijl naar de kaart. Waar deze terecht komt, daar ga je naar toe. Neemt heel wat stress weg en wie weet kom je zo ergens waar je anders nooit terecht zou komen!

Het kiezen van een vakantie geeft stress

# Zelf koken tijdens je vakantie

Omdat je met een camper op vakantie gaat heb je ook de mogelijkheid om zelf te koken en dus geen goed excuus om uit eten te gaan. Dit betekent vaak makkelijke één pans gerechten maken (maar wel weinig afwas) of 2 weken barbecueën. Af en toe zwart aangebrand eten hoort daar bij net als al je kleding die naar bbq rook ruikt. Super vervelend! Vaak neemt de man deze taak op zich (want dat vinden ze leuk, dan komt dat oer gevoel weer boven) en heeft de vrouw tijd om een boek te lezen en een wijntje te drinken. Thuis moet je dan weer wennen aan een andere rolverdeling en dat is echt niet leuk. TIP: Laat de persoon die het barbecueën leuk vindt lekker z’n gang gaan en geniet er van dat hij/zij je een bordje eten komt brengen ;). Lees ook nog even deze 10 tips voor een perfecte bbq, dat helpt misschien het leed wat te beperken.  

Zelf koken tijdens je vakantie

# Last van muggen op vakantie

Dus je hebt een mooie locatie gevonden voor de nacht, heel mooi en romantisch bij een meertje of een rivier. Dan heb je zeker last van muggen! Deze zoemers beroven je van je nachtrust en wanneer ze de kans krijgen prikken ze je helemaal lek. Laten ze jou met rust? Dan prikken ze je partner waarschijnlijk waardoor deze de hele nacht ligt te draaien, dan slaap je daar niet van. Het leven van een camperaar gaat echt niet altijd over rozen, maar je bent zo wel lekker dicht bij de natuur. Voorbeeld: Het uitzicht van de foto hier onder is heel mooi, maar ik durf te wedden dat hier ook veel muggen zitten! TIP: Gelukkig kan je makkelijk van muggen afkomen. Plaats bijvoorbeeld horren, gebruik anti muggen producten of eet veel citroenen. Meer tips vind je in dit blog over hoe je muggen buiten je camper kan houden.

last van muggen tijdens de vakantie

# WC in de camper

Één van de hoogtepunten van kamperen is toch wel dat je, wanneer je naar de wc moet, je met een wc rol onder je arm richting een toiletgebouw moet lopen. Dit doe je natuurlijk zo onopvallend mogelijk, dat is juist de sport! Er zitten altijd wel mede kampeerders voor hun tent die allang inde gaten hebben wat je zo gaat doen maar dat geeft niets. Je zegt ze gedag alsof je gewoon een wandeling maakt, een knikje mag ook. Dit maak je allemaal niet mee wanneer je met de camper op vakantie gaat! Okay, misschien is het best handig wanneer je ‘s nachts naar de wc moet, of wanneer het regent, of wanneer je geen zit hebt om met je toiletrol onder je arm de camping over te moeten...

Met een wc rol onder je arm over de camping is een kampeerritueel

# Een vakantie zonder kampeerrituelen

Nog iets wat je echt kan missen wanneer je je caravan inruilt voor een camper is dat gehannes met een voortent. Dat hoort er toch een beetje bij! Wanneer je 12 uur achter elkaar hebt gereden, je moe op een camping aankomt en dan eerst spullen uit de (vouw)caravan moet halen om ergens bij te kunnen voordat je de voortent op kan zetten: zo iets maakt de kampeer ervaring echt compleet. En dan hebt je nog geluk wanneer het droog is wanneer je aankomt... Of nog licht. Je zou maar aankomen op de camping met het weer van de foto hieronder en dan nog een tent moeten opzetten! Bij een camper parkeer je, schuif je een luifel uit, haal je twee stoelen uit de camper die je uit klapt en onder de luifel zet, pak je een koud drankje en je gaat zitten. Wat is daar nou leuk aan? En mocht het regenen of al laat zijn, dan blijf je binnen. Misschien is dat toch wel fijn als je moe bent.

Campers zijn duur

# Campers zijn duur

Een camper (kan) best duur zijn! Koop je een nieuwe? Dan ben je al snel tussen de €30.000 en €90.000 (!) kwijt. Dat is niet niks! Op Marktplaats heb je wel een goede camper voor €15.000. Je gaat er zelf maar een paar weken per jaar mee op pad, misschien ben je dan ook nog stallingskosten kwijt. Een tentje achterin je auto gooien is een veel goedkopere oplossing. Je camper kan wel weer goed geld opleveren! Bij een tent is dat minder snel het geval. De campers die bij Goboony op het platform worden aangeboden door particulieren leveren al snel €500 euro per week op tijdens het hoogseizoen. Misschien kost een camper kopen even een flinke som geld, maar wanneer je ‘m verhuurt als je er zelf niet mee op pad bent heb je’m zo weer terug verdient én bekostigd het zelfs je volgende vakantie! Mocht je een camper kopen echt een te grote uitgave vinden? Huur er dan een via ons platform. Dat is, wanneer je alle minpunten op de koop toe neemt dan. ;).

 

Wil je toch wél met de camper op vakantie? Lees hier dan nog meer tips voor reizigers.