5 to-do tips voor kamperen met slecht weer

15 mei 2016 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Regen of slecht weer heeft vaak invloed op een campervakantie, maar hoeft de pret absoluut niet te drukken! Om te zorgen dat je vakantie niet geheel in het water valt in dit blog enkele to-do tips voor tijdens een regenachtige vakantie. 

1. Plan dagjes uit

Volg tijdens je vakantie het weerbericht en plan je dagjes uit naar musea, het zwembad en restaurantjes op de regenachtige dagen. 

Restaurant

2. Daag elkaar uit voor een (bord)spelletje

Mens Erger Je Niet, Monopoly, Kolonisten van Katan of Risk. Daag elkaar uit voor een spelletje! Van de meeste spellen heb je kleine reisversies, altijd handig om bij je te hebben en het neemt niet veel ruimte in beslag in je opbergvakjes van je camper. Maar met een simpel pakje Goboony spelkaarten zijn de mogelijkheden ook eindeloos en kun je een dagje regen makkelijk trotseren in je camper.

Monopoly

3. Ga knutselen 

Als je met je camper op pad gaat, neem dan altijd spulletjes mee waarmee je op een regenachtige dag je creativiteit kunt uiten. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd een setje potloden hebt. Of leef je creatief uit door bijvoorbeeld bloemen te maken van wc rolletjes om je camper je pimpen.

Potloden

4. Samen kokkerellen

Zoek op welke smakelijke streekgerechten er zijn - via internet, de receptie of de buren - en ga op pad om ingrediënten te scoren. Daarna samen kokkerelen onder het genot van een wijntje en smullen maar! Ben je niet zo'n (camping)kok of wordt het wat te krap in de camper? Je kunt ook ergens uitgebreid gaan lunchen natuurlijk. 

Gesneden groentes

5. Laarzen aan.. 

Even een frisse neus halen en gewoon húp goed gekleed de regen in. Heerlijk ouderwets in de plassen stampen of op het strand krabben en kleine visjes zoeken. 

Regenlaarzen

Het grootste voordeel van camperen is dat je bij regen ook nog door kunt rijden naar een zonnigere bestemming. Happy camping!