5 tips voor kamperen met jonge kinderen

6 april 2015 in Tips voor reizigers

Kamperen met kinderen is voor veel gezinnen ideaal. Met elkaar buiten zijn, weg van alle stress, is een fantastische manier om je vrije tijd te besteden.

5 tips voor kamperen met jonge kinderen

Wil je een groot succes maken van je vakantie, houd dan de volgende tips in je achterhoofd:

  1. Boek tijdig de camping(s), zodat je weet waar je aan toe bent (en je kinderen dus ook) en je niet de hele dag hoeft te zoeken naar een volgende (leuke!) camping met een plekje vrij scheelt een hoop stress en voorkomt teleurstellingen!
  2. Verplaats niet iedere dag van camping naar camping. Wellicht leuk voor jou als ouder, maar minder voor je kinderen. Zij hebben veelal behoefte aan wat vastigheid zodat ze kunnen wennen en nieuwe vriendjes kunnen maken. Trek na 5-8 dagen weer verder naar een volgende camping. Dit geeft voldoende rust voor je kinderen en vrijheid en verandering van omgeving voor jezelf. Door te veranderen van omgeving lijkt je vakantie bovendien nog langer!
  3. Neem een camping(kje) met een zwembad (en zonder disco). Succes gegarandeerd!
  4. Ga op vakantie met een camper. Ideaal voor het hele gezin! Je pakt de camper voor je eigen deur in (geen gedoe met koffers onderweg in- en uitpakken) en propt deze zo vol als je wilt, een eigen kast voor de kinderen met daarin hun speelgoed, geen gezeur met tenten opzetten, een toiletje aan boord (ideaal voor de kinderen onderweg), elektriciteit en een koelkast, ruimte om je fietsen mee te nemen, je zit droog en warm bij onverhoopt slecht weer en goede bedden. Wil je weer verder trekken dan ben je meestal in een kwartier al ‘vertrek’ klaar. En het is ook nog eens heel gezellig.
  5. Kies een camping uit die past bij jullie als gezin (denk aan grootte, sfeer, camping voorzieningen en activiteiten, wel/niet veel Nederlanders) en in een omgeving waar voldoende te doen is en bij voorkeur ook kan worden gefietst.

Wij wensen je een heerlijke zonnige kampeervakantie toe samen met je gezin. Veel plezier en geniet!