5 redenen om met een camper op vakantie te gaan

8 mei 2016 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Natuurlijk is het heerlijk om op vakantie te genieten van een luxe resort waar je van alle gemakken voorzien bent. Echter groeit het reizen per camper alsmaar in populariteit. Het biedt ontzettend veel vrijheid, maar er zijn meer redenen die het reizen met een camper zo leuk maken! Tijd om in dit blog eens de grootste voordelen van een campervakantie op een rijtje te zetten. 

Goboony 5 redenen om te camperen

1. Comfort

Campers zijn in veel verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar, maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze garant staan voor comfort. De meeste campers zijn namelijk uitgerust met verschillende moderne faciliteiten, zoals een slaapruimte, douche, keuken en radiator (voor het geval je door een wat kouder gebied reist).  

Dat comfort staat ook gelijk aan ruimte. Wanneer je met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat, heb je vaak het probleem dat je niet alles mee kunt nemen. Een camper biedt genoeg ruimte om zoveel mogelijk spullen, zoals een buitentafel, kookwaren of zelfs fietsen mee te nemen. Bovendien reizen je spullen constant met je mee, dus geen in- en uitpakstress! 

Daarnaast gaat een camper ook snel vertrouwd voelen. Het is als het ware een huisje op wielen, die je steeds bij je hebt. Je spullen liggen op een vaste plek, je slaapt op je eigen kussen en je hoeft niet iedere keer aan het huisje te wennen. 

2. Budget

Een camper is transport en accommodatie in één. Tevens is een kampeerplaats een stuk goedkoper dan een hotelkamer en door de aanwezige keuken hoef je niet iedere dag ergens uit eten te gaan. De huur van de camper mag dan flink lijken, als je zo alles bij elkaar optelt valt het heel erg mee. 

3. Vrijheid en avontuur

Zoals we al zeiden biedt een camper enorm veel vrijheid. Je bepaalt je eigen reisschema, gaat op je eigen tempo en zit aan helemaal niks vast. Juist die vrijheid zorgt voor veel avontuur. Er is veel ruimte voor spontane gebeurtenissen en dat voelt al snel als een avontuur! 

Goboony 5 redenen om te camperen

4. Natuur, natuur en nog eens natuur 

Tijdens het reizen per camper kan je maximaal genieten van alle verborgen pareltjes, prachtige wegen, (nationale) parken en uitzichten die je onderweg tegenkomt. Je hebt geen haast en kan rustig even stoppen voor een fotomomentje. 

5. De reis zelf is leuker

Geen gehaast naar het vliegveld, lange vluchten, rijen bij de security, of gedoe met bagage en koffers. Geen vluchttijden, bustijden of aankomst- en inchecktijden in een hotel. Met een camper doe je alles op eigen tempo. Tevens versterkt een campervakantie de band met je reisgenoten, omdat je echt op elkaar bent aangewezen. 

Goboony 5 redenen om te camperen

Een camper huren 

Nog niet overtuigd of dat reizen per camper iets voor jou is? Dan kan je er de eerste keer gewoon eentje huren! Je kunt zo eerst kijken of je het reizen in een camper leuk vindt en welk type camper het beste bij je past. Overigens hoef je natuurlijk na het huren niet direct een camper aan te schaffen. Als je een camper huurt heb je namelijk wel de lusten, maar niet de lasten. Neem eens een kijkje bij ons camper aanbod. We hebben campers in alle soorten en maten.