5 fantastische roadtrip boeken!

11 februari 2016 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Boeken

Na een hele dag rijden. Of zwemmen. Of wandelen. Of winkelen. Of spelletjes doen. Of misschien zelfs een combinatie van deze activiteiten, is het niet verkeerd om ‘s avonds een boek open te slaan bij een kampvuurtje. Gewoon even een beetje relaxen. Wij nemen in ieder geval altijd een aantal boeken mee als we met de camper op reis gaan. In onze vorige blog hebben we al een mooie lijst samengesteld met muziek voor on the road. In deze blog hebben wij een lijst van vijf boeken samengesteld die iedere reiziger een keer gelezen moet hebben volgens de literaire redactie van Goboony. Laat ons ook even weten welke roadtrip boeken we volgens jullie zijn vergeten. De zomer staat natuurlijk weer voor de deur en wij willen binnenkort weer een bezoek brengen aan de lokale boekwinkel voor wat mooie titels. Thanks!

Ps. Voor de duidelijkheid (en om ruzie te voorkomen): de boeken staan in willekeurige volgorde!

# Jack Kerouc - On the Road

Sal Paradise en Dean Moriarty reizen kriskras door Amerika. Een verhaal vol met muziek, auto’s, vriendschappen, liefde, wijn en poezië. Pas overigens wel op! Na het lezen van dit boek is het waarschijnlijk lastig om langer dan twee dagen op dezelfde plek te blijven.

On the Road

“Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.”
― Jack Kerouac, On the Road

 

# Jon Krakauer - Into the Wild

Dit boek gaat over het verhaal van Chris McCandles. Hij is een net afgestudeerde student en besluit om alles en iedereen achter te laten en de wildernis in te trekken. Wellicht kennen jullie de fantastische verfilming, maar wij vinden het boek ook echt de moeite waard! Het is ook nog eens een waargebeurd verhaal, dat geeft boeken soms net wat meer kracht. Hier is dat zeker het geval.

Into the Wild

“Happiness is only real when shared”
― Jon Krakauer, Into the Wild

 

# Cheryl Strayed - Wild

Ook dit boek is onlangs verfilmd, maar wederom zeggen wij: ‘lees vooral (ook) het boek!’. De 26-jarige Cheryl heeft met een hoop tegenslagen te maken gehad en besluit om ongeoefend de Pacific Trail te lopen: een tocht van ruim 4000 kilometer (ja, je leest het goed: vierduizend kilometertjes).

Wild

“I didn't feel sad or happy. I didn't feel proud or ashamed. I only felt that in spite of all the things I'd done wrong, in getting myself here, I'd done right.”
― Cheryl Strayed, Wild

 

# Paulo Coelho - De Alchemist

In dit boek komen misschien geen campers, treinen of vliegtuigen voor, maar het laat wel op een prachtige manier zien wat er allemaal kan gebeuren tijdens een reis. Een schaapherder (ja, echt!) uit Santiago heeft maar één wens; alle uithoeken van de wereld zien. Per toeval (of niet...) komt hij een Egyptische alchemist tegen die hem een hoop leert over de wereld en het leven.

the Alchemist

“Everyone seems to have a clear idea of how other people should lead their lives, but none about his or her own.”
― Paulo Coelho, The Alchemist

 

# William Sutcliffe - Are You Experienced?

Een hilarisch boek (althans, dat vonden wij) over Liz en Dave die een reis maken naar India. Liz heeft spirituele motieven; zij wil zichzelf vinden. Dave niet, hij wil vooral Liz. Hij is namelijk tot over z'n oren verliefd op haar. Daarom besluit hij mee te gaan naar India, maar hij komt er al snel, heel snel, achter dat India helemaal niks voor hem is.

Are you experienced?

"In the end, I was glad I'd done it, but I had to admit that the having done it was more fun than the doing it. Crapping your pants, for example, is a dire and miserable experience; but having crapped your pants—I mean, that's a pretty good conversational party-piece.
― William Sutcliffe, Are You Experienced?

 

 

Bekijk aanbod