5 evenementen ter inspiratie voor het Goboony Discovery Weekend

6 september 2017 in Bestemmingen en Nederland

Voor het Goboony Discovery Weekend publiceren wij een reeks blogjes vol inspiratie voor dat weekend! Tijdens dit weekend kun je ervaren hoe het is om eens met de camper te reizen. We willen je echter niet alleen inspireren om met de camper te reizen, maar we willen je ook graag tips geven over wat je dit weekend kunt doen! Daarom hebben we in deze blog vijf leuke evenementen op een rij gezet die zeker het bezoeken waard zijn!

5 evenementen Goboony Discovery Weekend

Rondje Veluwe

Op 1 oktober kun je meedoen aan het Rondje Veluwe! Rondje Veluwe is een wandeling met verschillende afstanden, die dwars door de bosrijke omgeving van Bruggelen gaat. Je wandelt door de naald- en loofbossen en over enkele heideveldjes. ook kom je langs een aantal ruige vlaktes met stuifzand en opgestoven heuvels. Wie van lekker wandelen houdt, kan op deze dag zijn hart ophalen. Geniet van rust, natuur en ruimte die de Veluwe je biedt. De afstanden variëren van 6 tot 30 km, dus is er voor ieder wat wils.

Nationale Taptoe

Muziekliefhebbers kunnen van 29 september tot en met 1 oktober genieten van de Nationale Taptoe. De Nationale Taptoe is een unieke indoor muziekshow waarin de Nederlandse militaire orkesten samenwerken met artiesten en buitenlandse orkesten. De buitenlandse toporkesten een showtje mogen weggeven zijn de Latvian Army Band en het Musikkorps der Bundeswehr, oftewel het grootste beroepsorkest van Duitsland! Verder kun je genieten van optreden van het Nederlands Politie-orkest, Pipes and Drumes en diverse andere gastartiesten! Extra leuk dit jaar is dat het evenement in het teken staat van de klarinet en het evenement eindigt met een groot klezmer feest!

Wijnfestival in Groningen

Er gaat niets boven Groningen en tijdens dit weekend al helemaal niet. Van 29 september tot en met 1 oktober staat de stad in het teken van het Wijnfestival! Ben je liefhebber van een slokje druivennat? Dan kun je dit festival zeker niet overslaan. Je kunt wijn vanuit de hele wereld proeven en je tegoed doen aan een keur van begeleidende hapjes en gerechtjes. Van een klassiek kaasplankje tot heerlijk wild!

Hotspots wandeling in Utrecht

In Utrecht ken je je even helemaal onderdompelen in 2000 jaar historie! De hele zomer zijn er iedere zaterdag zogenoemde Hotspots wandeling georganiseerd. Samen met een ervaren VVV-stadsgids, leer je alles over de stad. Zelfs voor echte Utrechters is deze wandeling verrassend en leuk. Ontdek mysterieuze stegen, prachtige hofjes, het Domplein, Paushuize en luister naar unieke verhalen over een stad vol geschiedenis. Op 30 september is de laatste dag dat deze wandeling georganiseerd wordt, die wil je dus niet missen!

Glory kickboxing

Bezoek je liever wat een extremer evenement? Ga dan op 30 september naar Amsterdam voor het Glory Kickboxevenement! Er zullen een aantal kickbox helden in de lichtgewicht categorie de show stelen! Voordat het evenement van start gaat krijgen aanstormende talenten de kans om hun vaardigheden te tonen aan het publiek tijdens GLORY 45 SuperFight Series.

Wil je deze evenementen bezoeken tijden het Discovery Weekend en wil je gewoon eens ervaren hoe een reisje in een camper is? Op deze pagina vind je een overzicht van camper die meedoen aan het Goboony Discovery Weekend! #LETSGOBOONY