10 tips voor goede foto's bij je advertentie

25 maart 2023 in Tips & voordelen en Over camper verhuren

Deze 10 tips voor goede foto's zal jouw camper nog beter uit komen op foto's. De foto's zullen je zeker helpen je camper nog beter te verhuren, afbeeldingen zeggen immers meer dan duizend woorden. Een goede indruk is een goed begin!
Goboony tips voor goede foto's

  1. Het totaalplaatje

Zorg ervoor dat de camper in zijn geheel op de foto staat. Dit kan je het beste doen via horizontale (landschap) foto’s. Op goboony worden de foto’s namelijk in een horizontaal kader getoont. Fotografeer uit verschillende hoeken, zodat potentiële huurders een duidelijk beeld krijgen wat je ze aanbiedt.
Goboony tips voor goede foto's

  1. Details

Toch kan het saai worden als de camper alleen maar in z’n geheel afgebeeld wordt. Let daarom ook op de details en bijzonderheden die jouw camper uniek maken. Gebruik bijvoorbeeld foto’s van fietsen op de fietsendrager, een uitgeklapte luifel of extra's als een oventje. 
Goboony tips voor goede foto's

  1. Wissel van standpunt

Beperk je niet tot steeds hetzelfde standpunt of hoogte. Er zijn verschillende standpunten vanuit waar je een camper kunt fotograferen. Denk bijvoorbeeld eens aan een hoger standpunt waarbij je op de camper neerkijkt. Of fotografeer de camper van voren en laag bij de grond. Elke hoek is op z'n minst het proberen waard. Het zal per camper verschillen wat het mooiste standpunt is.
Goboony tips voor goede foto's

  1. Het interieur

Aangezien een camper een huis op wielen is waarin huurder veel tijd in gaan spenderen zijn ze vooral ook geïnteresseerd in interieurdetails van je camper. Zorg ervoor dat alles opgeruimd en schoon eruit ziet, dit creëert onder andere ook een grotere ruimte.
Goboony tips voor goede foto's

  1. Schoon en opgeruimd

Ondanks dat de camper in eerste oogopslag schoon uitziet, kan de camper toch vies of stoffig overkomen op foto’s. Maak je camper daarom eerst schoon; laat de buitenkant glanzen, haal vlekken weg en zorg dat het stofvrij is. Zorg ook dat de omgeving waarin je de camper fotografeert er opgeruimd en niet afleidend uitziet.
Goboony tips voor goede foto's

  1. Achtergrond

Let bij het uitzoeken van een fotolocatie ook goed op de achtergrond. Campers behoren op de weg, maar ook op standplaatsen waar jij wel een paar dagen zou willen vertoeven. Wees dus creatief. En wie weet, misschien inspireer je anderen! Zorg ervoor dat de achtergrond niet de aandacht wegtrekt van de foto. Probeer je achtergrond daarom rustig te houden. Het kan hierbij helpen om ervoor te zorgen dat de achtergrond onscherp is zodat de camper extra naar voren komt.
Goboony tips voor goede foto's

  1. Belichting

Belichting is erg belangrijk, je wilt natuurlijk dat de camper duidelijk te zien is. Ondanks dat zonsopgangen en zonsondergangen mooie belichting kunnen geven, wordt toch aangeraden met daglicht te werken. Probeer altijd foto’s op een zonnige dag te maken om een zomerse sfeer te creëren. Als de zon te fel is, waardoor deze in de camper afleidend weerspiegeld wordt, kan een flitser dit effect verminderen. 
Goboony tips voor goede foto's

  1. Verlichting

Foto’s waarbij de campers verlichting aanstaat zijn interessanter. Het licht trekt namelijk de aandacht direct naar de camper. Denk hierbij ook aan foto’s bij schemer waarbij licht de sfeer, de gezelligheid, van de camper kan versterken. Ook foto’s vanuit interieur naar buiten toe kunnen leuke en interessante foto’s opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een foto van het dashboard met uitzicht door de voorruit; door verlichting aan te zetten, vallen details van het dashboard extra op.
Goboony tips voor goede foto's

  1. Kwaliteit

Resolutie is belangrijk! Maak foto’s van minstens 1024 x 768px. Probeer daarnaast wazige foto’s van campers of details te vermijden. Deze zijn namelijk erg storend. Gebruik eventueel een statief of een stevige ondergrond terwijl je de foto maakt.
Goboony tips voor goede foto's

  1. Hoeveelheid foto’s

Aarzel niet om veel foto’s bij de advertentie te zetten. Hoe meer foto’s des te meer indrukken iemand krijgt. En hoe beter de indruk die zij van je camper krijgen, des te serieuzer zijn de potentiële huurders die uiteindelijk contact opnemen.

Vind je het lastig om goede foto's te maken? Dan kun je je aanmelden voor een professionele fotoshoot. Wij brengen je in contact met ons netwerk aan fotografen die hierin zijn gespecialiseerd en al jaren ervaring hebben opgebouwd. Een kleine investering die zich zo terugverdient!